2013. november 10., vasárnap

Őszi bogyós koszorúk

Csipkebogyóval

Forrás                                                    Galagonyával



Hozzávalók: fűzfaág vagy bármilyen hajlékony ág, gesztenye, dió, mogyoró, galagonya, madzad, selyemszalag, ragasztópisztoly

Elkészítése: Egy 1-2 m hosszúságú fűzfaágat a kívánt nagyságú körré hajlítjuk, és addig tekerjük, míg tart az ág, majd a végénél madzaggal jól átkötjük. Egy újabb ággal körbetekerjük az alapot és ennek a végét bedugjuk a tekerés közé. Ha vastagabb koszorúalapot szeretnénk, még tekerünk rá ágakat. A hozzávalókat ragasztópisztoly segítségével felragasztjuk a koszorúra. Előbb a nagyobb hozzávalókkal kezdjük, jelen esetben a dióval, majd folytassuk a kisebbekkel: gesztenyével, mogyoróval és végül a galagonyával. Mindegyik bogyóra egy-egy pötty ragasztót nyomunk, majd rányomjuk a koszorúra és addig tartjuk ott, míg a ragasztó megkeményedik. A szalagból masnit kötünk és a madzaggal a koszorúhoz kötjük.  




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szia ! Örülők, hogy nálam jártál ! Gyere máskor is :)